ВИДЕО: Работник пронашол напуштено бебе во 1995 година, 20 години подоцна се случува нешто неверојатно

Во октомври 1995 година, градежен работник од Чикаго слушнал необични звуци додека работел. Во ѓубре пронашол напуштено бебе.

Човек по име Џералд Роки Хајат веднаш ја однел во болница, каде и биле укажани медицински сестри.

Бебето набрзо било посвоено, а таа го добила домот и семејството што ги заслужува. И го сменија името од Мери Грејс во Морган Хил.

Морган порасна не знаејќи дека е посвоена. Дури на 20 години ја дознала приказната за нејзиното спасување.

Таа го нарече човекот кој ја спасил „ангел чувар“ и решила да го запознае.

Погледнете го овој трогателен момент
!