ВИДЕО: Сиромашното момче расплака многу луѓе, меѓу кои и новинарот со кој разговараше

Сиромашно момче кое сонува да стане успешен фудбалер расплака многумина кои го погледнаа видеото, вклучително и новинарот со кој разговараше. На овој свет има многу сиромашни луѓе кои живеат во тешки услови, а едно момче се надева дека во иднина ќе може да си обезбеди нормални услови за живот на себе и на своето семејство.

Ова момче ја расплака цела Аргентина, вклучувајќи ја и новинарката која разговараше со него.

Репортажата на телевизија „Кроника“ растажи многумина што ја гледаа, а клип од него на социјалните мрежи го погледнаа неколку милиони луѓе.

Момче кое ги покажува своите вештини со фудбалска топка откри дека сака да стане фудбалер за да го спаси своето семејство од сиромаштијата и бедата во која живеат.

Мамо, кога ќе станам фудбалер, ќе те извлечам одовде – е ветување кое расплака дури и новинар. Во извештајот е откриено дека момчето и неговото семејство живеат во дел од градот каде децата се каснати од стаорци и кој е многу полош од селата.

Момчето за пример е Диего Марадона, а тој вели дека се надева дека Бог ќе му помогне на патот кон остварување на целта.