ВИДЕО: Спасување во последен момент кога падобранот не може да се отвори

Падобранството е возбудлива, но и многу ризична адреналинска спортска активност, за што сведочат снимките од Иран што кружат на социјалните мрежи деновиве.

Инструктор по летање го снимил моментот кога неговиот партнер не успева да го отвори својот падобран на време.

Инструкторот успева да се доближи и да му го отвори падобранот на партнерот, спасувајќи го во последен момент.

Вистинско херојство со кое го ризикувал и својот живот бидејќи многу подоцна го отвора и својот падобран, но и вистинско пријателство и пожртвуваност.