ВИДЕО: Странец го чекал момчето да заспие во воз, а на мајката и оставил порака која никогаш нема да ја заборави

Вчера го чекаше момчето да го чека возот за да и остави рака на девојка која никогаш нема да ја заборави.

Воспитувањето мало дете е тешко. Темрерамент, рлач, вришка, ра дури и рерирање, свет е дел од играта. Најлошо е кога работата се случува во јавност – децата што врескаат е нешто што никој не го сака.

Младата мајка од Англија, Џејми Велш, сфатила дека најдобриот начин да избегне драма и фрустрација, во кои е многу добра, е да го поттикне гневот на нејзиниот сопруг.

Додека била во воз со тригодишниот сопруг Рулан и странец во редот до неа, таа дала се што можела на бројаницата на нејзиниот сопруг. Таа не сакаше Рулан да влезе во неволја за време на возењето со воз со рефлексии кои едвај чекаат да се вратат дома.

Таа си играше игри со својот сопруг, му кажуваше за неговиот ден, па дури и тивко му објаснуваше колку е важно да се дотерува на јавни места како возот. Рулан стануваше сè повооружен и наместо да биде „промискуитетно“ дете во возот, тој беше совршено момче.

Таа ја прочита пораката: „Напиј се на моја сметка, треба да бидеш пример за својата генерација, љубезна си и го учиш синот на добри манири. Како тоа да не беше доволно, на другата страна напиша уште нешто:

„Р.Ѕ. Имам ќерка на твоја возраст, некој и го направи тоа еднаш. Се надевам дека ќе биде добра мајка како неа кога ќе има дете“. Тоа беше најголемиот комплимент што некој може да и го даде на Џамија. Таа даде се од себе за да го одгледа својот сопруг и беше прекрасно што некој го препозна. Ѕammіe ročela rlakatі. Самовилата била импресионирана од неговата рака и и било жал што си заминал без да му се заблагодари.

Откако објавила се на Фејсбук, дознала дека мажот е Кен Сондерс (50) и, како што се испостави, тој е ќерка на нејзина возраст.

За среќа, Кен го видел нејзиниот оглас во весникот и ги замолил да се оженат со неа.

Тој напиша:

„Едноставно не ми се верува. Имаше оваа голема река. Тоа беше нереално и ја испратив мојата снаа Рома да и каже дека сум направил нешто срамно“.

Џејми, Рулан и Кен конечно се запознале и таа имала филм за да му се заблагодари. Семи му објасни на Кен дека неговите зборови и новите зборови се повеќе од обични зборови и тие и го дадоа она што ѝ треба:

„Цело време мислев дека не ги правам работите како што треба со Рулан – цело време. Vrínula zam zae – дали сум му строго сеќавање? Дали сум му благ рема? Се трудев толку многу да го сфатам. Затоа ми значеше многу кога некој ми рече дека го правам тоа добро“.

Кен докажа дека и најмалото дело може да утеши некого.