(ВИДЕО) Таткото и синот решија да го преуредат дворот. Кога завршија, сите соседи им честитаа!

Кој има двор, најмногу време поминува во него во текот на летото. Без разлика дали сте на скара, пиете кафе, читате книга или едноставно се релаксирате, дворот е централното место за сите летни активности.

Ако сте го добиле изгледот на вашиот двор, луѓето во Creative Fish Studios имаат одлична идеја за вас како сами да ја преуредувате. Тие предлагаат да се направи убаво, мало езерце. Иако тоа значи и грижа за рибите, тие нè уверуваат дека дефинитивно вреди да се вложи труд.

Со помош на неговиот син, Тони ископа дел од јамата длабока 90 см. На видеото што ќе го видите, Тони го објаснува процесот на работа, чекор по чекор. Како што напредува работата, тој забележува важни работи и совети за тоа како правилно да се изгради оваа оаза.

Многу рибници во дворот чинат 3.000 или 4.000 евра, но Тони реши да покаже како можете сами да ја направите оваа голема работа, за многу помалку пари. Неговата цена е околу 1305 евра, што е значително помалку од споменатите бројки. Тони сега има вистинска оаза во својот двор и може да биде горд кога знае дека тој сам ја изградил.

Погледнете како се одвиваа работите, чекор по чекор: