ВИДЕО: Тинејџерка го дала своето бебе на посвојување, а по 35 години тој се појавил зад неа

15-годишната тинејџерка Стејси Фаикс се соочила со ужасна одлука – да го даде бебето на посвојување или да го задржи.

Во тоа време посвојувањето изгледало како најдобар избор, па го предала својот мал син на непознатото.

За жал, таа никогаш повеќе не го држеше и мислеше дека никогаш повеќе нема да го види. Тоа бебе порасна и стана Стивен Строун, воен ветеран кој живееше во градот Питсбург. Растејќи, тој секогаш се прашуваше која е неговата вистинска мајка.

Откако сите хартии беа изгубени во поплавата, Стивен се откажа од мислата дека никогаш нема да ја најде. Но, во 2017 година беше донесен закон кој им дозволува на посвоените деца да имаат пристап до нивните изводи од матичната книга на родените, а тоа промени сè.

Стивен набрзо дознал која е неговата биолошка мајка – жена по име Стејси Фејкс. Тој беше возбуден и ја побара на Фејсбук.

Нашол неколку и им испратил порака на сите со надеж дека ќе го најде вистинскиот. „Испишав порака и реков: „Еј, имам чудно прашање. Дали го дадовте момчето на посвојување во 1982 година?’.

Таа рече: „Јас сум“, а јас реков: „Мислам дека ти си мојата биолошка мајка“. Иако не се виделе 35 години, имаа многу заеднички работи. И двајцата беа дел од истото здружение на ветерани. Покрај тоа, и двајцата се пријавиле да трчаат на истиот маратон.

Стивен го контактирал здружението за да ја изненади својата одамна изгубена мајка. Сакаше да ја изненади на маратонот. Организаторите соработувале за да се вклопи се на време, а договориле и тој да биде придружуван од медиумите.

Стивен се криел додека чекал да помине мајка му. Стивен напишал на хартијата дека поминале 13.075 дена откако мама последен пат го видела.

Додека Стејси го читаше текстот, Стивен се прикраде зад неа. Кога таа се сврте, Стивен се смееше. Кога сфатиле во кого гледаат, двајцата се фрлиле во прегратка. Стивен ги запознал и своите биолошки сестри и сите добро плачеле. Откако заедно го истрчаа маратонот и разговараа, сите отидоа на вечера. Тие планираат да продолжат да се гледаат.

Стејси им даде зборови на охрабрување на родителите кои ги бараат своите посвоени деца никогаш да не изгубат надеж.