(ВИДЕО) Туристот се возеше со мотор низ шумата, па едвај си го спаси животот!

Во националниот парк Као Јаи во Тајланд, на посетителите често им се советува дека најдобриот начин да се заобиколи паркот е со користење мотор.

Но, она што туристите не го знаеја е дека треба да бидете многу внимателни кога возите во близина на локалните слонови. Впрочем, тоа е нивното живеалиште и дом.

Мотоциклите не се нешто што може да се најде во природата, па кога слоновите слушаат нешто непознато за нив, тие автоматски се чувствуваат загрозени и нападнати.

Еден турист го откри најтешкиот начин …