ВИДЕО: Фока го потапка нуркачот по рамо, погледнете што се случи кога тој се сврти

Фоките се едно од животните кои луѓето обожаваат да ги гледаат во водните паркови.

Заедно со делфините тие се една од главните атракции, а во некои паркови луѓето можат дури и да ги хранат и галат.

Бен Бурвил е лекар преку ден и вешт нуркач после работа.

Тој нурка 32 години, и ги знае сите трикови кога станува збор за нуркање.

Неодамна отиде на нуркање кое ќе го памети до крајот на животот.

Додека тој нуркаше, зад него доплива фока и го потапка по рамо.

Таа едноставно сакаше да го привлече неговото внимание, а кога докторот се сврте околу себе, фоката го фати со нејзините пали и силно го прегрна.

Целиот настан траеше долго, а во позадина се гледаат уште неколку фоки кои пливаат околу нив.

Погледнете го ова прекрасно видео во прилог: