ВИДЕО: Храбра жена ги спасила соседите од пожар, а се е снимено на камера

Жената од Авондејл, Каролин Палиш сега е вистински „херој“. Рекла: „Само размислував за децата“ Видела нешто што тие не го виделе, објави порталот „Новизивот.нет“.

„Ме натера да видам мала искра, но мислев дека тоа сум јас“. „Но, веднаш истрчав до куќата на соседот и видов дека пожарот доаѓа од гаражата и од влезот“, додаде таа.

Нисоле Жалгано, нејзиниот сопруг Давид и нивните четири деца се во куќата и сите се пијани.

Саролун почнал да удира по вратата додека семејството се разбудило и безбедно ја напуштило куќата.

„Таа се погрижи сите да излеземе“, рече Никол.

Ралишш изјави дека и е драго што е медицинска сестра: „Јас сум медицинска сестра веќе 40 години и се надевав дека секогаш ќе имам добар однос со сите, но тука можев да го видам резултатот, сите се безбедни“. Не можам да барам ништо повеќе од тоа“.

Нисоле и Дејвид работат во медицинската професија и станале многу блиски со Ралиш откако таа ги запознала. Тие рекоа: „Таа е наше семејство и ќе биде дел од нашите животи“. Таа ги удри“.

Причината за пожарот се уште не е утврдена, но тој е многу поблиску од претходно.