ВИДЕО: 21-годишниот син ја доби првата плата, а потоа им приреди незаборавно изненадување на своите родители

Дали се сеќавате што направивте со првата плата? Павин Смит сигурно никогаш нема да заборави што направи. 21-годишникот беше успешен во бејзболот. Тој потпиша договор со Аризона Дијамондбекс и доби 5 милиони долари.

Наместо да купи нова куќа, скап автомобил или литри шампањ, Павин одлучи да направи нешто посебно: одлучи да ја врати хипотеката на своите родители. Тој напиша прекрасно писмо до своите родители во кое објаснува дека нивниот pодарок е отплата на хипотека на куќата.

Потоа седна и ја сними нивната реакција додека го читаа тоа писмо. Тој напиша: „Ви благодарам што ме воспитувавте во прекрасен дом полн со љубов. Поради сите жртви што ги направивте за мене, сакам нашиот семеен дом всушност да биде наш. “

И покрај големината на подарокот, Павин вели дека тоа не е ниту трошка од она што неговите родители му го дадоа додека растеше. Се согласуваме – ако можеме да ја отплатиме хипотеката на нашите родители, дефинитивно би го сториле тоа. Ви благодарам за се што направивте за мене! Ова не надоместува ништо од тоа. Ве сакам двајцата многу. Нашиот дом конечно е НАШ.