(Видео): Oвај човек има 82 години и држи рекорди во скок со стап

Имено, тој го сака спортот уште од средно училиште, но сега тврди дека има повеќе сила иако е неколку децении постар.

Кога наполнил 66 години, се врати во својата омилена дисциплина – скок со стап. Собори многу рекорди, па стана најдобар во својата категорија, па дури и во својата земја.

Изгледа дека мажот навистина може да направи сè кога верува во тоа и дека годините навистина се само бројка.