Виц – Вие мажите само во деколтето на жените гледате!….

Разговараат момче и девојка:

Вие мажите само во деколтето на жените гледате! – вели налутено девојката

Добро – смирено одговара момчето

А јас ако го откопчам патентот ти во очи ќе ме гледаш?