Виц: Камионџија и калуѓерка

Возел камионџија и наишол на калуѓерка – автостоперка. Застапал и ја примил во камионот. Кога се доближиле до целта и рекол дека мора да му плати за возењето. Калуѓерката му одговорила:
“Не доаѓа предвид. Се заколнав дека нема да се е**м .”

“А си се заколнала ли дека нема да го правиш тоа од позади?”
“Не” – одговорила по кусо размислување калуѓерката.
“Ете гледаш”- рекол камиопџијата, ја одвел во шумата и завршил работа.

Закопчувајќи ги папталоните, тој се враќа кон камионот и задоволно мрмори:”Ама сме вешти ние шоферите.”
А калуѓерката дофрла:
“А камоли ние, педерите.”