Виц – Мамо дали е дозволено да бидам со други пред да се омажам?…

Мара ја прашува својата мајка – Мамо дали е дозволено да спијам со други пред да се омажам?

Мајката – Да ќерко.

После свадбата Митко нема да ти дозволува