Виц – Мамо дали е дозволено да бидам со други пред да се омажам?…

Мара ја прашува својата мајка – Мамо дали е дозволено да спијам со други пред да се омажам?

Мајката – Да ќерко.

После свадбата Митко нема да ти дозволува.

Бонус:
усокосите можеби се една од најчестите теми во современите вицови. Секојдневно низ светот кружат и се смислуваат десетици, стотици, па можеби и илјадници нови шеги на нивна сметка. Ова е избор од најдобрите дваесет и пет.

Зошто плавуша клечи во продавница? – Бара ниски цени.

Зошто плавуша отвора млеко во продавница? – Бидејќи на пакувањето пишува ОТВОРИ ОВДЕ.

Зошто плавуша фрла трева на пешачки премин? – За да ја нахрани зебрата.

Која е разликата меѓу кокошка и плавуша? – Кокошката знае на чии јајца седи.

Зошто плавушата носи црни очила на стомакот? – Зашто има слепо црево.

Шетаат две плавуши низ парк и едната вели: „Глеј, мртва птица!“ Другата ја крева главата и прашува: „Каде, каде?“

Што е плавуша во БМВ? – Дополнителна опрема.

Влегува плавуша во продавница за бела техника и прашува: „Имате ли телевизори во боја?“ – „Имаме.“ – „Тогаш, дајте ми еден зелен.“

Зошто плавуша е горда кога ќе состави сложувалка за шест месеци? – Бидејќи на кутијата пишува ЗА 3 ДО 5 ГОДИНИ.

Зошто плавуша купува бела облека? – За црни денови.

Што вели плавуша кога ќе дознае дека е бремена? – Леле, само да не е мое!

Зошто плавуша во кино секогаш седи во прв ред? – Сака прва да го види филмот.

Што прави плавуша за да има безбеден секс? – Ја заклучува вратата од колата.

Зошто плавушите не знаат да го напишат бројот 11? – Не знаат која единица доаѓа прва.

Зошто се расправаат две плавуши во кола на предните седишта? – Се караат која да седи до прозор.

Што прави плавуша кога ги држи рацете на уста? – Се обидува да ја задржи мислата.

Зошто е добро да се има плавуша како совозач? – Зашто секогаш можеш да паркираш на место за инвалиди.

Кој прв ќе падне на земја кога ќе се фрли од облакодер: плавушата или црвенокосата? – Црвенокосата, бидејќи плавушата ќе се изгуби по пат.

Како знаеме дека факсот го испратила плавуша? – На него има поштенска марка.

Зошто плавуша молчи кога води љубов? – Мајка ѝ ѝ рекла да не разговара со странци.

Каква опрема е потреба за една плавуша да претрча сто метри? – Карта и компас.

Што рекла плавушата кога родила близнаци? – О, боже, кој ли е другиот татко?!

Зошто плавуша ја тргнала вратата од тоалетот? – За никој да не ја ѕирка низ клучалката.

Што рекла плавуша кога ѝ рекле дека во главата има само воздух? – Подобро нешто отколку ништо.

Како се нарекува црнокоса меѓу две плавуши? – Преведувачка.