Виц – Мамо кога ќе пораснам…?

Мамо кога ќе пораснам, ќе имам ли дечко? – ќерката ја прашува мајката.

Да ќерко ако бидиш умна ќе имаш – одговара мајката.

А ако не бидам умна? – прашува девојчето

Ако не бидиш умна ќе имаш многу дечковци – одговара мајката