Виц на денот: Бурек

Влегува полицаец во пекара: Добар ден, дајте ми бурек! – Немаме бурек, се потроши.

Дајте ми тогаш со месо. – Господине немаме бурек. – Епа тогаш дајте ми со сирење.

Продавачката се изнервирала и се јавила кај шефот на полициската станица, а тој и рекол:

Е штом така ти правел, требало да го земеш бурекот и да му го мавнеш од глава.