ВИЦ НА ДЕНОТ: Дедото што се оженил со 18 годишна девојка

Се оженив за 18 годишна девојка, која забремени од мене. Што ќе кажете, докторе? Докторот се замислил за момент и одговорил:

Ќе ви кажам нешто. Имам еден познаник, кој е голем ловец, но еден ден брзајќи наместо пушката го зел својот чадор за да оди на лов.

Се случило баш тогаш да сретне огромна мечка. Тој го подигнал чадорот го насочил го кон ѕверот и ја притиснал рачката. И погодете што се случило. Мечката паднала мртва. – Невозможно – рекол старецот. – Сигурно ја застрелал некој друг.

Токму тоа сакам да ви го кажам и јас – одговорил докторот.