Виц: Памтиш ли Митро…?

Митро памтиш ли еднаш кога направив сообраќајка, целиот бев искршен. Само ти беше до мене во тие моменти. Да мил мој, памтам.

А паметиш ли кога ми се запали куќата, цела изгоре. Немав никого покрај себе освен ти. Да душо, памтам.

А памтиш ли кога почнав свој бизнис и кога ми пропадна? Само ти беше до мене. Да срце мое, памтам.

И од кога се разбудив од кома после една година пак ти беше до мене. Да така е мил мој – вели Митра.
Знаеш што си мислам?

Митра збунета: Што?
Голем баксуз си ми мори Митро се заради тебе и со тебе ми се случува.