Виц – Спасе, разбрав дека се гледаш со мојата Ратка…

Спасе, разбрав дека се гледаш со мојата Ратка. Да знаеш, тоа не е убаво.

Ех бе Митре, Митрее, јас ич неможам да го разберам твоето семејство.

Зошто бе Спасе?

Па, ти велиш дека не е убаво, а Ратка вели дека е убаво.