Медицинската сестра била сведок на чудото на парализирана пациентка која оди!

Во популарното вирално видео кое ги освои срцата на целиот интернет, 17-годишна девојка од градот Дентон, Тексас, ги шокираше медицинските сестри кога стана од инвалидска количка и одеше. Таа била парализирана 11 дена и и било кажано дека има 5% шанси повторно да оди. Чудото било снимено на видео, по што медицинската сестра ја прегрнала со најголемата прегратка досега.

Бејли Мурил си играла со коњите со својот татко кога паднала на грб на незгоден начин и изгубила сензација на двете нозе. Следните 11 дена ги поминала во болница во Далас парализирана. Лекарите не можеле да ја откријат причината за нејзината болест. Во текот на целиот процес, Бејли остана цврста во својата вера во Бог. „Цело време имав став дека ќе се предадам на неговите раце и ќе бидам подготвена за секоја негова одлука“, рече таа. Бејли длабоко се поврзал со медицинската сестра во видеото преку заедничка вера во Бога.

На 11 април 2015 година, Бејли беше подложена на физикална терапија и потоа ги почувствува своите нозе. Нејзините терапевти можеа да видат како се движат мускулите на нејзините нозе. Бејли била возбудена и сакала на посебен начин да ја изненади својата омилена медицинска сестра. „Таа ми даде толку многу радост кога ми требаше, па решив да возвратам“, објасни Бејли.

Беки Мурил сними видео во кое Бејли е доведен во инвалидска количка на медицинска сестра која оди кон неа и вели: „Слушнав дека Бејли ме бараше“. Медицинската сестра веќе еден час била заглавена во лифтот и не можела да се сомнева дека ќе се пресоблече цел ден. Бејли тивко стоеше додека медицинската сестра испушташе крик од возбуда и среќа и го прегрна Бејли со силата што се чувствува преку видеото! Додека ја гушкаше Бејли како дете кое гушка кадифена играчка, медицинската сестра рече: „Ви благодарам, господине, благодарам, господине!“

Може да почувствувате како емоциите го исполнуваат ходникот, а медицинската сестра му рекла на Бејли да се моли за неа. „Многу сум среќна за тебе. Многу сум среќна за тебе“, ѝ рекла нејзината сестра. „Види, ти реков. Бејли беше пуштена од болница на 14 април 2015 година, две недели пред дипломирањето.