Владата го разрEши Бучковски

Владата на денешната седница го разреши поранешниот премиер Владо Бучковски од должноста специјален претставник за Република Бугарија, потврди владината прес служба за Сител.

Ваквата точка поминала како дел од дневен ред за кадровски прашања, но притоа не се наведени причини за разрешувањето.

Инаку, владата на Зоран Заев на крајот на 2020 година го именуваше Бучковски за специјален претставник за Бугарија во време кога се отвори спор меѓу двете земји притоа кон крајот на 2021 владата му го продолжи мандатот како олеснувач на дијалогот меѓу двете земји.