Владимир се разведе од совршената сопруга после 3 месеци брак – Кога им ја кажа причината на пријателите, сите се вчудоневиделе

Дали постои идеална жена? Еден пријател неодамна се разведе. Во принцип, нема ништо необично, 70% од браковите се распаѓаат порано или подоцна… Но неговата сопруга била совршена жена! Висока русокоса со префинети црти, долги нозе, тенок струк и порцелански тен – ако сака може да биде модел. По изглед беше „идеална“, по возраст иста (имаше 23 години), имаше образование и што е најважно, толку лесно се однесуваше кон животот.

Никогаш не се пожалила и не кукала за ништо. Искрено, не знам зошто толку убава жена се согласи да се омажи за Владимир – човек со просечен изглед и средна класа, кој работи како таксист. Но, во тој нејзин избор лежи доказ дека е идеална жена. И така плавушата, која требаше само да се измие и да ги мие забите за да биде совршено убава, се вселила во обичен двособен стан со своето 34-годишно момче, кое истиот стан го наследил од неговата баба.

Пресреќен Владимир веднаш ја запроси убавицата, а таа веднаш среќно се согласи, без да постави ниту еден услов! Не побарала ни раскошна свадба, фотографи, скапи венчаници, лимузини итн. Целата нејзина листа на желби била едноставна бела венчаница и букет темноцрвени рози, кои Владимир можел да си ги дозволи без второ размислување.

Невестата беше скромна, убава и адекватна. Затоа родителите на младоженецот, по малку арогантно, ја покажаа на сите, гордо кажувајќи им на своите роднини како нивниот Владимир нашол прекрасна невеста. И тогаш по само три месеци како гром од ведро небо стигна веста – Владимир се разведува!!! Но зошто???

Бракот почна да се распаѓа поради ситници: Владимир секоја вечер оставаше валкани садови во мијалникот. Ќе разбереше ако сопругата му мрмореше, но таа не рече ништо. Таа мирно лежеше во фотелјата, додека садовите исто така мирно лежеа во мијалникот со денови. Сопругата не ги измила садовите, своите ги оставила а и на сопругот. Кога садовите почнале да мирисаат и да шират непријатна миризба низ куќата, Владимир ги измил со голема врева.

Следниот камен на сопнување беа подовите. Невестата не го замолила Владимир да се грижи за трошките, не барала од него да исчисти со правосмукалка, но ниту самата не го направила тоа. Ќе ја шутнеше нечистотијата под креветот, колку што можеше да ја собери под креветот. Владимир ја погледна ужасно додека таа непречено се испружи на нејзината душек среде хаосот.

Владимир наскоро забележал дека жената не готви. Како не го забележал тоа порано? Кога се вратил од работа, никогаш не го чекала топла супа, туку само гладна жена која чекала прилика да порача нешто од ресторанот. Ниту еден час подоцна Владимир побрзо и подобро ги достави документите за развод.

Теоријата за идеална жена која никогаш не му пречи на својот сопруг со барања и укор, падна во лоша состојба. И така Владимир се разведе од својата совршена сопруга, а ако го прашате зошто, нема да ви каже, само ќе ги крене рамениците…