Влегла во куќата за која мислела дека е напуштена, немала поим што ќе најде

Фотографката влегла во куќа за која мислела дека е напуштена. Немаше поим кого ќе најде внатре. На нејзино изненадување, таа залутала во дневната соба и се сретнала со Лоренс. Само специјални луѓе се охрабруваат да ја истражуваат внатрешноста на напуштената куќа. Но, токму тоа го прави Лесли во слободното време.

Позната како „Турист“ на Инстаграм, таа редовно го обиколува градот Онтарио, објавувајќи слики од згради и места кои одамна се напуштени.
Никогаш не знаете што може да се најде внатре, а Лесли откри нешто шокантно на неодамнешната експедиција. И додека вашата фантазија може да се присети на кошмарите, она што го пронашла ќе ви ги стопли срцата наместо да ви го запре.

Еден ден, Лесли беше надвор и го правеше она што го прави најдобро – бараше добра можност за фотографирање меѓу зградите што сите други ги избегнуваа. Таа веруваше дека една куќа е напуштена. Патот беше обраснат, покривот попушта, а изгледот на внатрешноста ја натера да верува дека местото одамна е напуштено. Но, на нејзино изненадување, таа залутала во дневната соба и се сретнала со Лоренс.

Лесли напиша за својот нов пријател на Инстаграм: „Тешко му е да се снајде, така што поголемиот дел од времето го поминува тука. Сам. Неговото десно око го нема, а левото е зафатено од катаракта. Дури и откако го забележав странецот, тој остана топол и љубезен кон мене. Тој исто така беше доволно љубезен да ми дозволи да ја направам оваа слика што ќе ја паметам засекогаш.

Тој е прекрасна душа и планирам често да го посетувам. Ја објавувам оваа слика со надеж дека ќе инспирира барем една личност да допре до некој со кој изгубил контакт или едноставно го заборавил. Овие стари души сè уште се полни со живот, и јас се чувствувам благословена што ја запознав оваа личност. ”

Приказната на Лоренс, но особено неговата добрина, навистина ја освои Лесли. Решила да му подготви оброци. Но, кога ја земала храната, останала 3 часа слушајќи ги приказните за неговите подеми и падови. „Тој ми го крши срцето и го лечи во само една посета J Тој ми кажа дека имал мозочен удар пред околу една недела. Тој рече дека не може да ги движи рацете.

Му биле потребни 4 дена да побара лекарска помош. Ова е само една од потресните приказни што ги слушнав синоќа. Тој е само корисен пријател. Некој да провери дали е добро… Да го увери дека е сакан“.

Лесли ја опишува вечерта со Лоренс како едно од најдобрите искуства во нејзиниот живот. Таа планира да го направи тоа повторно, а исто така одлучи да почне да ја чисти и поправа куќата во обид да му врати дел од неговата куќа. Лесли се појавуваше упорно и со помош на „многу дарежливо друштво и неколку прекрасни момчиња со големи срца и силен грб“, таа можеше да напредува во уредувањето на куќата на човекот. Изгледа дури и скапоценото кученце на Лесла, Виолет, се вклучи!

Колку повеќе време Лесли поминуваше со Лоренс, толку тие стануваа поблиски. „По неколку неодамнешни посети на лекарите, јасно е дека неговото здравје рапидно се влошува. Ова се можеби последните неколку месеци што ги имам со мојот пријател и планирам да ги направам што е можно попријатни и радосни.

Ме информираше за подготовките за погребот и ме замоли да бидам таму. Му реков дека сигурно немаше да постапам поинаку. Тој сподели нешто со мене што ќе остане со мене засекогаш. Тој рече дека денот кога се појавив е најдобриот ден во неговиот живот. Колку и да се чувствувам задоволна што го пишувам ова, разбирам како таа се чувствува. Најдобриот ден во мојот живот беше кога го запознав. Тоа ми даде можност да направам нешто за некого – чин на љубезност без да очекувам награда. Тоа е ретка можност и мило ми е што успеав да го прифатам предизвикот.

„Пред неколку недели мојот пријател ме праша дали ќе одам со него на скара во црква… нашиот прв состанок!!!Бев толку среќна кога ме праша што едвај чекав да излезам. Вечерва беше нашиот состанок за вечера… Храната беше извонредна. Обезбедена од локалните фармери во соседството и премногу пити испечени од нивните прекрасни сопруги.

Беше прекрасно да го видам надвор од куќата и околу луѓето што ги познава цел живот. Возејќи се дома вечерва, не можев а да не помислам колку сум среќна што ја имам оваа можност да бидам дел од животот на една таква прекрасна личност.

Мојот пријател е навистина благослов“.

Лоренс помина извесно време во болница и на крајот беше префрлен во дом за стари лица. Иако беше тажен што ја напушти својата куќа, Лесли известува дека сега е безбеден, топол и дека му оди многу подобро. Дури и стекнува нови пријатели во домот за стари лица! Но, тој сепак со нетрпение ги очекува посетите од нејзиниот најдобар пријател Лесли.