„Влегов во студиото, не можев да стојам“: Џорџ Клуни откри кој филм го снимал пијан!

Холивудскиот актер Џорџ Клуни играше бројни улоги, а сега откри дека за време на филмот „Еден убав ден“ со Мишел Фајфер, од 1996 година, бил толку мамурен што едвај успеал да снима сцени.

Пијанството не беше во мојот план, сето тоа беше комбинација на околности.

Претходната вечер излегов со пријателите и се опијанив, а потоа добив порака да снимам рано наутро. Веќе бев пијан – откри Клуни во шоуто „Актери на актери“ и додаде:

Кога го видов мојот одраз во огледалото, ми беше јасно дека сум сè уште пијан …

Отидов во сетот, а таа (Мишел) дојде до мојата приколка, ме погледна и јас само реков дека не знаев така имаме сцена рано.

Како што понатаму изјавува, Мишел забележала дека е во алкохолизирана состојба.