ВНИМАТЕЛНО ПОГЛЕДНЕТЕ ЈА СЛИКАТА, ДАЛИ ОБЈЕКТИТЕ СЕ ДВИЖАТ? Одговорот 100% точно открива како се чувствувате

Оптичка илузија ќе ве натера да го ставите прстот на челото – дали предметите се движат?

Нова оптичка илузија ги запали социјалните мрежи и ги натера сите да го стават прстот на чело и да се прашуваат колку се во допир со својата потсвест. Оваа загатка ќе ве натера да го преиспитате вашиот внатрешен „детектор“ за чувства и да си го поставите прашањето: дали е можно да не сум свесен (или свесен) за тоа како се чувствувам?

Автор на оптичката илузија која ќе открие дали сте под стрес е јапонскиот професор по неврологија Јамамото Хашима, а во зависност од тоа како вашата „слика се движи“ ќе дознаете дали сте под стрес.

Како „функционира“ оваа оптичка илузија? Добро погледнете ја илустрацијата и внимавајте дали се движи или стои. Ако топката и другите делови од вашата слика се движат, следното нешто што треба да го одредите е колку брзо се движат, бидејќи тоа е она што го открива степенот на напнатост и стрес.

Ако вашата илустрација не се движи или се движи многу малку, тоа е знак дека не сте под стрес, дека сте поспани, одморени и здрави. Ако постојано се движите бавно, нивото на стрес е незначително, а можно е да е само замор. Но, ако предметите на илустрацијата брзо се движат, ова е веќе знак на тревога! Многу сте напнати и итно најдете начин да се опуштите!