Внуката отишла на шопинг со дедо и, а тоа што го направил ја расплакало

Внуката ги сподели своите впечатоци на интернет откако отиде на шопинг со својот дедо. Таму и одржал животна лекција која ја расплакала.
Постарите луѓе често ни учат важни животни лекции. Целата мудрост што ја собрале низ годините може да ни помогне да почнеме да ги цениме работите што се навистина важни во животот, како блиските луѓе.

Неодамна таков пример стана вирален кога внуката Алеша Немечек реши да сподели емотивна приказна за нејзиниот дедо кој на сите им покажа дека и по долги години брак сè уште се сеќава на омилените работи на сопругата со кои се обидел да ја изненади и покрај здравствените проблеми.

„За сите вие ​​кои не знаете, мојот дедо Џо има 85 години, тој е во прекрасен брак со баба ми веќе 60 години, но неговото сеќавање избледува и станува „побавно“. Денес ме замоли да го однесам во Волмарт бидејќи сакаше да излезе од дома. Благодарен сум што ме праша затоа што не треба да вози.

Мислев и дека би било добро баба ми да има куќа за себе на кратко и да не се грижи за својот дедо неколку часа“, ја започна својата емотивна порака Алеша. „Го гледав со бастун во рака, правеше мали чекори околу Волмарт. Немав поим што има на ум, мислев дека сака да излезе од дома неколку часа, но гледајќи што става во корпата, забележав дека сето тоа се омилените работи на баба.

Зеде шише од нејзиниот омилен сок, внимателно избра вреќичка со нејзиното омилено грозје, дури и купи малку пита со лимон, а потоа очите ми се насолзија додека тој незгодно се упати кон цвеќињата и избра букет кој беше претежно виолетова.

На пат кон дома, тој инсистираше да застанеме и да земеме сендвич за да можеме да и го донесеме на баба на ручек “, продолжи таа. „Сите можеме да извлечеме поука од дедо Џо“, заклучила внуката.