Внукот испратил доставувач на пица до вратата на својата баба, а потоа му дал посебни упатства

Загрижениот внук не знаел што се случило со баба mu по ураганот, па испратил доставувач на пица до нејзината врата за да се увери дека се е во ред. Ерик Олсен многу ја сака својата баба, а бидејќи растојанието меѓу нив е 1500 километри, не може често да ја посетува. Кога Ерик не можел да ја добие баба му на телефон по ураганот, полудел од грижа. Затоа Ерик смислил генијален начин да ја провери својата баба. Испратил доставувач на пица кај неа дома!

Клер Олсен има 87 години и живее сама на Флорида. Целото семејство живее на други места, па и се јавуваат кога ќе пристигнат. Кога ураганот поминал низ Флорида, Ерик бил во контакт со својата баба. Но, последниот разговор предизвика загриженост. Таа само ја изгуби моќта“, рече таа. „Ова е кошмар“, рече Ерик. После тоа, Ерик не можеше да ја добие баба си на телефон. Се обидуваше два дена без успех. Поради штетите предизвикани од ураганот не можел да стигне ниту до итната помош. Тој беше обземен од грижа.

„Кој може да стигне таму сега? Кога да се јавам во градот кога не познавам никого? “, си помисли Ерик.Потоа дошол до одлична идеја да нарача пица. Спасувачките служби биле преоптоварени со работа, па внукот нарачал пица пред вратата на баба му. Се јавил во ресторанот, нарачал пица и дал посебни упатства. Пицата требало да ја достави човек по име Ленс. Кога се појавил пред куќата, се јавил на бројот што го добил. Претпоставил дека сопственикот има кучиња за да се смири, па доставувачот останал шокиран кога Ерик му ја кажал вистинската причина.

И баба беше шокирана. „Ништо не нарачав“, извика таа кога ја отвори вратата и го здогледа доставувачот. Тогаш Ленс и го дал телефонот на бабата која го слушнала нејзиниот загрижен внук. „Нејзиниот израз на лицето беше неверојатен“, изјавил доставувачот Ленс. На доставувачот му било драго што може да го направи ова добро дело со својата професија, а откако внукот дознал дека баба му е добро, и посакал среќа!