ВОДИТЕЛОТ НА ИЗБОРОТ ЗА МИС УНИВЕРЗУМ ЈА ЗАМОЛИ ПОБЕДНИЧКАТА ДА МЈАУКА НА СЦЕНАТА

Водителот Стив Харви се соочува со критики затоа што ја замолил победничката на Мис Универзум Харнааз Санду од Индија да мјаука на сцената наместо да зборува за нејзините успеси и интереси. Обраќајќи и се на 21-годишната натпреварувачка од град во северна Индија, Харви рече: „Слушам дека правите некои прилично добри имитации на животни. Ајде да го слушнеме најдоброто од себе“.

„О, Боже, Стив, не очекував да го направам ова на светската сцена“, одговори Санду, изгледајќи видно шокирана, пред да додаде: „Морам да го направам ова, немам друга опција“. Охрабрувајќи ги членовите на публиката (а можеби и самата себе) за она што следува, Санду потоа покажа неколку гласни „мјаукања“ пред Харви да продолжи да ги прашува другите финалисти за нивните признанија – вклучувајќи ја и улогата на Мис Панама Бренда Смит во ОН и Мис на ОК Ема Колингриџ за борба против родово засновано насилство.

Одлуката на водителката да ја праша за „овој талент“ изненади многумина, со оглед на прашањата што ги поставуваше на другите кандидати и покрај фактот што Санду е застапник за правата на жените и зајакнувањето на жените во Индија, работејќи со нејзината мајка гинеколог за да ја подигне свеста за здравјето. хигиената, камповите.

Многумина на социјалните мрежи беа навредени на барањето на водителот на емисијата „Семејна феуда“, сметајќи дека е „културно нечувствителна“ и „целосно несоодветна“.