Возачот забележал како се однесуваат децата во автобусот, веднаш испратила писмо до родителите

Не е невообичаено децата да бидат сурови кон оние кои се различни, често и ненамерно. Една возачка забележала дека децата во автобусот се однесуваат не убаво, па испратила писмо до нивните родители. Им недостига филтер, забележуваат сè и кажуваат се, што може да повреди некои луѓе, а некому да го нахрани егото. Често зависи од родителите и од воспитувањето што децата го добиваат дома.

Една возачка на автобус, Синди Клаузед, доживеала големо изненадување кога видела двајца ученици како прават нешто необично за време на нивното возење. Наместо да малтретираат и исмејуваат едно момче со хендикеп во автобусот, неговиот брат и сестра се спријателиле со него и му помогнале да се чувствува дел од групата. Го замолија да седне со него, му понудија да му помогнат да се качи и да излезе од автобусот и разговараа со него за неговиот ден на училиште.

На возачката Синди и беше јасно дека родителите им покажале на овие деца како да се однесуваат со луѓето. Таа не си даде мир и напиша писмо до родителите на сестрата и братот, Анализе и Хорхе и ги испрати на нејзината домашна адреса. Пред да го испрати писмото, Синди ја објави содржината на Фејсбук, која гласи: „Морав да ти пишам и да ти кажам колку се прекрасни твоите деца, одвнатре и однадвор! Тоа може да дојде само од дома, вашето трпение и воспитување, преку примерите што ги давате и ги учите вашите деца.

Се возам со момче по име Џексон во автобус. Двете ваши деца му покажаа многу сочувство и поддршка. Го замолуваат да седи со него секој ден. Џексон секогаш е малку тажен кога се качува во автобус, но штом ги здогледа Аналис и Хорхе веднаш се расположува. На Џексон му е тешко да оди и му треба време да седне. Анализе денес бараше место и рече „ајде Џексон, ти можеш“, а кога стигнаа на училиште, Џексон сам го носеше ранецот!

Знам дека знаете колку се прекрасни вашите деца, но сакав да ви кажам дека тоа може да се види!“ Нивните родители биле пресреќни кога слушнале дека нивните деца се љубезни кон другите и дека ги почитуваат и изведуваат лекции за животни ситуации што им ги дале нивните родители. Мора да се гордеат.

Децата како Аналис и Хорхе покажуваат дека има деца кои се добро воспитани. Ако имате малечки во вашиот живот, споделете ја оваа приказна со нив за да знаат и тие како да постапат кога ќе сретнат некој што е малку поинаков од нив.