Возачот му пришол на слепиот на автобуската станица – не знаејќи дека некој го снима

Овој возач го запрел автобусот и му пришол на слепиот човек на станицата. Не знаеше дека некој го снима тоа што го прави. Секој од нас може да си дозволи да биде како овој неверојатен човек! Кога на Џин Хабард првпат му беше дијагностициран дијабетес, лекарите јасно кажаа дека тоа може да биде многу тешко.

Не само што Џин се навикнал да го следи нивото на шеќер во крвта и да си дава инсулински инјекции, туку морал и да се помири со фактот дека неговото тело може да го изневери еден ден. За жал, дијабетесот го лишил Џин од видот, но тој не дозволил тоа значително да влијае на неговиот живот.

Иако слеп повеќе од дваесет години, Џин продолжува да ја работи својата работа, до работа патува со јавен превоз и живеел здрав, независен живот. За да може да се движи низ целосно црниот свет околу себе, Џин се потпира на мапите за движење и патеките што ги паметел.

Но, кога изградбата на патот му ја смени вообичаената патека по која одеше, некој многу посебен дојде да му помогне… Џин изјави за Фокс 6 дека неодамнешната промена на рутата на патување многу го збунила! Тој рече: „Ако ја немам вообичаената почетна позиција од која треба да почнам, тоа е како да сум во средината на океанот“.

Кога возачот на автобусот, млад човек по име Тадаус Тарнер забележал дека Џин бил потресен од промената, решил да направи нешто околу тоа. Без размислување, Тадаус го запре автобусот, ги извади клучевите и го однесе Џин до неговата вообичаена рута. Благодарение на Тадаус, Џин сигурно би можел да се врати дома! Проверете повеќе од несебичната работа на Тадаус од видеото подолу.

Ни требаат повеќе луѓе како Тадаус; луѓе кои се спремни да го жртвуваат своето време за да му помогнат на лице кое има потреба! Следниот пат кога ќе видиме некој кому му е потребна мала помош, да ги оставиме настрана нашите зафатени распореди, обврски и да помогнеме!

Секој од нас може да си дозволи да биде како овој неверојатен човек!