Возачот на автобусот забележал дека старецот не влегува во автобусот, а потоа сфатил дека нешто се случува

Кога возачот на автобусот застанал на станицата, забележал дека постариот човек не се качува во автобусот – тогаш сфатил дека старецот е во голема опасност. Мајк Блер е возач на автобус од Лас Вегас. Вози автобус веќе неколку години и воспоставил врска со патниците. Таа поврзаност со луѓето му овозможила да забележи дека нешто не е како обично или дека на некои од патниците не им е добро.

Еден ден во август тој ја возел својата вообичаена рута кога застанал на една од станиците за да земе патници. Откако патниците се качиле во автобусот, но на еден од нив му паднало око. Се чинеше чудно што постариот човек остана да седи на станицата иако неговиот автобус пристигна.

Тој рече: „Тој еден човек не влезе. Се чинеше дека се држеше за ѕидот.“ И да биде уште полошо, човекот седеше на жешкото. Тој ја опиша ситуацијата како „пеколно жешка“, а температурите се многу високи. Луѓето би поминале покрај тој човек без да сфатат што се случува – но не и Блер.

Подоцна објаснил дека знаците на дехидрација можат да бидат збунувачки, но знаел дека на постариот маж му треба помош. Му помогнал да влезе во автобусот и го седнал под отворот за климатизација за малку да се олади. Потоа му дал шише вода.

По 10-ина минути постариот успеал да застане на нозе. Блер инсистираше да остане подолго во автобусот за да се увери дека е подобар.

Старецот му се заблагодарил кога излегувал од автобусот и му рекол дека има 92 години. Ќе беше особено тешко за човек од тие години во таква топлина, но за среќа Блер беше таму да му помогне. По тој настан, Блер продолжил на својот пат не знаејќи дека ќе стане познат по тој мал чин на добрина.

Блер подоцна добил повик од својот работодавец и признал дека е нервозен. Мислеше дека тоа е некаква неволја, но неговиот шеф Френсис Џулиен се насмеа на тоа. Тој рече дека Блер е еден од неговите најдобри возачи, така што последното нешто што му паѓа на ум треба да биде дали западнал во некаква неволја.

Наводно еден од неговите патници ја фотографирал неговата добра работа. Фотографијата е објавена на социјалните мрежи каде ја видел и шефот на Блер. Блер не знаел за таа фотографија, ниту за Твитер на кој е објавена, кој кажува многу за него.

Тој не го направи тоа за да стане познат на Интернет. Тој само направи нешто добро за другата личност затоа што тогаш беше потребно.
Погледнете го приложеното видео.