Возачот на автобусот секое утро му прави нешто прекрасно на девојчето кое ја изгубило својата мајка

Изабел Пиери имала само 10 години кога починала нејзината мајка. Нејзиниот татко дал се од себе за да и помогне да се потстрижи, но имал уште многу работа. Не знаеше ниту да и плете плетенки, а Изабел многу ги сакаше. Поради тоа најчесто нерасположена влегувала во училишниот автобус.

После тоа, и таа и нејзиниот татко би биле во лошо расположение. Една од првите возрасни што ја гледа Изабел секој ден е Трејси Дин, возач на автобус.

Трејси има 47 години и е мајка на четири деца. Таа има едно дете на возраст од Изабела и знае со што се справува нејзиниот татко секое утро. Еден ден Трејси реши да дојде на помош. Се понудила да и направи фризура на девојката и таа веднаш прифатила.

Сега Трејси троши неколку минути секое утро за Изабел да направи една или две плетенки. И девојката и нејзиниот татко се многу благодарни за нејзината помош.