Возачот на градскиот автобус направи нешто прекрасно за да го смири расплаканото бебе

Трогателна приказна од Србија го воодушеви целиот регион! Иван Филиповиќ, возачот на белградскиот градски автобус на линијата 551, им докажал на своите патници дека се уште има многу добри луѓе во светот.

Филиповиќ преку разглас во автобусот пуштал детски песни за да го смири расплаканото бебе кое мајката не можела да го смири. Поделениот возач на автобус ги расплака патниците: „Сите имавме солзи во очите “

„Возачот на линијата 551 вечерва свиреше детски песни на разглас за да го смири бебето. Да не зборуваме како не забавуваше и нè врати во детството“, напиша на Твитер Ана Максимовиќ, мајката на детето, со што го привлече вниманието на целиот регион.

„На железничката станица влезе една госпоѓа со бебе и штом тргнавме, бебето почна да плаче. Во автобусот беше околу 25 степени, а надвор 30 степени, па на бебето не му беше жешко, само беше вознемирена, можеби не беше навикната на такви патувања или на многу луѓе околу неа.

Бидејќи и самата имам шестмесечно бебе , имам многу снимени детски песни на телефон и се сетив дека можам да ги пуштам. Решив да се разболам од лисицата и бебето се смири речиси веднаш“ , изјави за Блиц Филиповиќ, кој работи како возач веќе 15 години .
Браво, браво, браво!