Возачот на камионот бил сведок на несреќа, а потоа снимил чудо

Возачот на камионот бил сведок на страшна несреќа откако автомобил удрил во камион пред негови очи, но она што го снимил е чудо што му го припишува на Бога. Дејвид Фредериксен, професионален возач на камион, забележал автомобил кој оди на погрешен пат на меѓудржава во Билокси, Мисисипи. Тој во ужас гледал како возилото удира во камионот и му експлодира пред очи. Неговата камера снимила трагична несреќа.

За неколку секунди целиот автомобил бил во пламен. Дејвид се помолил, го оставил камионот и побрзал на местото на настанот со шише со противпожарен апарат. Беше преплашен од тоа што ќе најде, но не се двоумеше да помогне.

„Боже, те молам, не ми дозволувај да се занимавам со некој што е полузапален жив и вреска“ , си помисли тој. Дејвид мислел дека двете лица во автомобилот – постара жена и нејзината едногодишна внука – мора да бидат мртви.

Но, тогаш нешто неверојатно му паднало во око: видел како мала глава се појавува на задниот прозорец. Се обидел да ја отвори вратата додека лимот почнал да се топи. Тој се молеше уште повеќе пред да се качи на задното седиште, каде што го грабна малото девојче додека беснееше огнот.

Има многу причини зошто Дејвид вели дека се што се случило е апсолутно чудо.