Возачот останал шокиран кога видел бебе како извлекува од автомобилот како лази по автопатот

Шокантната снимка од автомобилот, на која се гледа како бебето го поминува патот е стара од 2018 година но сеуште е хит и кружи по социјалните мрежи. Возачот застанува во последен момент за да не го удри бебето, ги преплаши корисниците на социјалните мрежи.

Инцидентот се случил во Куанг Нинху, Виетнам, а возачот на автомобилот кој го снимил инцидентот бил предупреден нагло да застане и да му сигнализира на возачот на камионот во коловозната лента да запре, по што тој закочил.

Бебето лазело на сред пат во моментот. Во акцијата за спасување на бебето и се придружиле и двајца мажи.

Возачот рече дека почувствувал олеснување откако бебето преживеало потенцијално опасна ситуација. „Возев и одеднаш видов бебе како лази на сред пат. За среќа, бебето не е повредено“, рекол возачот.