Возачот се обидел да фрли ѓубре во Неретва и добил лекција за екологија и добро понашање.(ВИДЕО)

Има многу кои се однесуваат неодговорно кон животната средина, а еден таков пример е забележан и во Јабланица. Меѓутоа, во овој случај, следеше брза и ефикасна лекција по екологија и добри манири.

На социјалната мрежа Фејсбук беше објавено видео на кое се гледа како маж му враќа вреќа со ѓубре на неодговорен возач на БМВ кој се обидел да ја фрли во Неретва кај тунелот Црнаја.

Торбата сепак паднала на асфалтот, а човекот кој ја забележал решил да му ја врати на „сопственикот“. Со оглед на гужвата, БМВ-то се движело бавно, па мажот успеал да ја земе чантата и да ја фрли низ прозорецот на автомобилот од кој била фрлена.

Во описот на видеото се наведува дека на неодговорниот возач му „одржала лекција по екологија со вокабулар прилагоден на нивото на неговата интелигенција и култура, се со цел тој да ја усвои таа лекција“.