Војник објавил дека сопругата го изневерува додека бил надвор од државата, а потоа решил да се одмазди…

Некои љубовни приказни се убави, а некои не, па дури ни служат како некаква лекција за да бидеме подготвени за различни сценарија во животот.

При изборот на партнер, тоа треба да го правите внимателно. Обрнете внимание на карактерот на таа личност и не се залажувајте.

Ова е една приказна која покажува дека партнерот често не е личноста како што се преправа.

Млад војник преку пријател запознал интересна девојка. Тој се заљубил во неа и почнале да излегуваат. По некое време решиле да се венчаат.

Младиот човек добро заработувал и често одел на разни мисии во други земји. Поради ова неговата сопруга останала сама.

Помина некое време, а тие чекаа дете. Жената често патувала и тоа му било сомнително на војникот. Се тешеше дека можеби тоа го прави за пазарење или нешто слично.

Меѓутоа, тој открил нешто страшно. Разговарал со нејзиното семејство и пријателите и дознал дека таа цело време го изневерува, па дури и дека била со над 20 мажи и дека детето не е негово.

Не му беше лесно поради сето тоа. Затоа ангажирал адвокат и започнал бракоразводна постапка. Кога се родило детето, бил направен ДНК тест, иако мајката одбила.

Од него не добивала пари, иако тоа и била целта кога се омажила за него. Го доби она што го заслужи.