Во брак сум 20 години, а сопругот ме изневерува 15 со иста жена: Еве како дознав за нивната афера

Жената која ја сподели својата исповед вели дека се срами бидејќи не ги видела знаците

– Јас и мојот сопруг сме во брак дваесет години. Секогаш работеше многу и често беше отсутен, но јас се навикнав и се забавував со нашите две деца. Но, неодамна една од поранешните колешки на мојот сопруг ми кажа дека мојот сопруг е во врска со иста жена веќе 15 години, што е најголемиот дел од нашиот брак – напишала една жена, обраќајќи му се на експертот за машко-женски односи Колин Нолан.

Тој и рекол дека му се гади од лагите на нејзиниот сопруг и дека мисли дека треба да знае што се случува зад нејзиниот грб. Сега се чувствува засрамено бидејќи не видела знаци дека нејзиниот сопруг има афера, но кога почнала да бара докази открила пораки и разговори на неговиот мобилен телефон.

– Кога се соочив со него, тој сфати дека не може да лаже, но се обиде да каже дека ќе ја остави оваа жена и ќе се поправи. Нашите деца сега исто така знаат за тоа и нема да разговараат со него. Не знам што да правам. Не работам со години и се плашам дека ќе ни го уништам семејството. Во суштина, не ми се верува дека целиот брак ми беше лажен – продолжи таа.

– Она што веднаш ќе ве натера да се чувствувате подобро е да ја преземете контролата над вашиот живот. Кога сте во брак долго време, помислата дека одеднаш ќе останете сами е страшна, но ако одлучите да го напуштите вашиот сопружник, нема да бидете сами. Ќе ја имате поддршката од вашите деца и другите членови на семејството и пријателите. Разбирам дека се чувствувате лековерно и наивно, но вината е само негова, а не ваша, ѝ одговори Колин.