Во НЕТФЛИКС заработувал до 450.000 долари ГОДИШНО: Решил да даде отказ, причината ќе ве ШОКИРА!

Мајкл Лин пристигна во Нетфликс во 2017 година како софтверски инженер, а неговиот живот изгледаше како сон

Заработувал 450.000 долари годишно, добивал бесплатна храна и имал многу слободно време. Сепак, сè се промени.

Иако првично мислеше дека потпишал „вечен“ договор со оваа компанија, Мајкл, кој живее во Калифорнија, дал отказ четири години подоцна и сите биле изненадени од неговата одлука.

„Работењето во Нетфликс беше како да сте платено да работите на студии на случај што ги студирате во МБА програмите. „Тие им овозможија на сите вработени да стекнат знаење, а јас научив толку многу секој ден“, започна Мајкл за Insider. Во текот на следните две години, сјајот почна да опаѓа, а Мајкл тврди дека изгледало како проектите и состаноците да се „споиле во едно“ и дека инженерската работа почнала да изгледа како copy-paste.

„Потоа следеше пандемијата на корона вирусот. Канцеларијата се затвори и сите мои омилени делови од работата – дружење, соработници, придобивки – исчезнаа. Останува само работа во која повеќе не уживав“, рече тој.

“Почнав да се чувствувам како да ја правам истата грешка во кариерата. Останав на работа која не ми одговараше подолго отколку што требаше. Мојата единствена мотивација на крајот стана обидот да не добијам отказ”, рекол тој.

Сепак, пандемијата го натера да сфати дека животот е премногу краток за да губи време. „Ги одложив моите соништа, а пандемијата ме потсети дека можеби нема да бидам тука да ги следам утре. Се плашев дека на мојот надгробен споменик ќе ми каже: „Тука лежи Мајкл. Тој го помина својот живот работејќи работа што никогаш не ја сакал“. ” се присети тој. По две недели поминати во размислување, и покрај противењето на неговите родители, тој реши да разговара со својот менаџер и набрзо отиде на последниот состанок каде конечно стана “слободен”.

„Мислев дека мојот живот ќе заврши откако ќе го напуштам Нетфликс. Бев загрижен дека нема да имам социјален живот бидејќи се беше до работа. Но, се случи спротивното. „Запознав повеќе луѓе преку започнување сопствен бизнис – други претприемачи, писатели и креатори“, рече Мајкл.

Тој денеска, осум месеци по отказот, тврди дека ова е најдобрата одлука што ја донел.

“Одлучив целосно да се посветам на работата за себе. Иако штотуку почнувам, верувам дека ќе се случат добри работи ако работам што ми дава енергија. Чувствувам длабок мир и непоколеблива верба дека се ќе биде во ред. “ заклучи Мајкл.