Вработив дадилка и заминав на состанок – Кога си дојдов дома имаше што да видам (ВИДЕО)

На самохраните родители не им е лесно да ги усогласат романтичните излегувања и грижата за децата Понекогаш единствената опција, ако сакаат малку време за себе, е да ангажираат дадилка. Иако многумина не се среќни да го направат тоа, сите очекуваат дека кога детето ќе остане со возрасна жена чија работа е, тие ќе најдат сè како што оставиле.

Една жена покажа дека тоа не е секогаш така. На профилот на TikTok @thezenmommy, една фрустрирана мајка изјави дека една вечер вработила дадилка, а кога се вратила од вечерно излегување, ја дочекал хаос. Кога ќе се вратите дома од состанок, а новата дадилка вака ќе си замине од дома – напиша таа во насловот на видеото на кое се гледаат расфрлани кутии со храна од доставата, кора од овошје и празни шишиња со пијалоци на површините во кујната.

Иако од краткото видео не е јасно кој направил таков хаос; жената пред излегување или дадилката: објавата брзо беше преплавена со бројни коментари. Како, навистина?!

Ако очекувате чистење, тоа треба да биде вклучено во платата – напишал еден корисник, додавајќи дека не сака ни дадилката да чисти бидејќи тоа значи дека повеќе се грижи за редот отколкуза децата.

Дадилката не е чистачка! – коментираше некој, но има и такви кои мислеа поинаку. – Со години работам како дадилка и чистењето е вообичаено, особено ако правам неред, но и ако се најдам така – напишала една жена.

@thezenmommy Like, really?! 🤦‍♀️ #lifewithkids #momlife #messykids ♬ Immediately No – odafin.t.schultz