Време кога сите беа скромни, а среќни – животот во Југославија претставен во само едно видео

Се сеќавате ли кога со југославенскиот пасош можеше слободно да се патува каде ќе посакаш? Кога по еден месец се чакаше да се извадат сликите од патувањето во Црна Гора или Макарска? Кога на одмор се одеше со Застава, без клима уред во него?

Кога се јадеше здрава храна, без адтиви и вештачки бои? Кога работеше само еден во семејството, а имаше пари за се што е потребно?

Кога со една плата се градеше дом, се школуваа деца?

Кога сите беа скромни, а сепак задоволни и среќни? Погледнете го оваа видео од 5 минути и навратете се за кратко во тоа време.