Генијална мајка го воодушеви интернетот: Лекцијата што му ја прочитала на синот (13) секој треба да ја прочита

Мама го воодушеви интернетот со својата духовита лекција што му ја напиша на својот син тинејџер. Секој треба да ја прочита! Тинејџерите на 13-годишна возраст ги сметаат своите родители за бездушни суштества кои уживаат да ги контролираат, па сакаат што побрзо да станат независни. Низ слична ситуација поминала и Австралијанката Естела Хавишам. Имено, нејзиниот син Арон (13) отвори канал на Youtube и преку него почна да заработува мала сума. Со голема гордост ѝ кажал на мајка си дека сега е независен, а во кавгата што следела и истакнал дека сега заработува и дека Естела повеќе нема право да го контролира и да одредува што ќе прави.

Наместо да ја продолжи кавгата или да го казни момчето, Естела дошла на брилијантна идеја – таа му напишала кратко писмо на својот син и ги сокрила неговите омилени работи. Прочитајте го писмото и разберете зошто овие неколку редови станаа вистински хит на интернет и зошто родителите ширум светот се воодушевени! „Драг Арон, бидејќи заборави дека имаш само 13 години, а јас ти бев мајка, изгледа ти треба малку лекција за независност.

Со оглед на тоа што ми плесна во лице што сега заработив, мислам дека сега ќе ти биде полесно да ги откупиш сите работи што ти ги купив во минатото. Ако сакате сопствени светилки или пристап до интернет, ќе мора да сносите дел од трошоците: Изнајмување: 430 долари, Струја: 116 долари, Интернет: 20 долари, Храна: 150 долари Исто така треба да фрлаш ѓубре во понеделник, среда и петок, како и да ја исчистиш куќата со правосмукалка. Еднаш неделно ќе ја чистиш бањата, ќе си подготвуваш храна и ќе го исчистиш нередот зад тебе.

Ако не успеете, ќе ви наплаќам и 30 долари за услуга на слугинката за секој ден што треба да го направам за вас. Ако одлучите дека повеќе би сакале да бидете мое дете повторно наместо мој возрасен, независен цимер, можеме да ги договориме условите.
Мама те сака“

Деца, слушајте ги своите родители затоа што е праведно. Почитувај ги татка си и мајка си – ова е првата заповед со ветувањето: да бидеш здрав и да живееш долго на земјата.