ГЕНИЈАЛЦИ НА ДЕЛО: Погледнете како Јапонците ги завиткуваат подароците!

Имам големо семејство, со многу роднини, деца, баби и дедовци, внуци…За време на новогодишните и божиќните празници нема ништо поубаво од тоа да ги видам насмевките на лицата на моите најблиски кога ќе добијат подарок од мене.

Сепак, мојата најомразена активност во ова време е завиткување на сите тие подароци.

Така беше до сега кога го видов ова видео на кое се гледа како тоа го прават Јапонците, што секако е сосема различно од тоа како се прави во остатокот од светот.

Со овој метод, пакетот е совршено завиткан во само неколку потези.

Гледајте го мајсторот на работа: