Ги продадов и душата и телото за само 5000 евра – тажна исповед на една девојка која се омажи заради документи и замина во Швајцарија

Не продавајте се за нешто што некому е месечна плата

Признанието на една жена од регионот што остави сѐ што има во нејзината земја и замина за Швајцарија во потрага по подобар живот, го потресе интернетот деновиве. Имено, нејзината приказна можеби би била обична таа да не го доживееше својот брачен статус, односно својата мажачка за документи, како еден вид на просституција.

Еве ја пренесуваме нејзината приказна во целост: „Имам 30 години, а во ноември наполнив 31. Се омажив со маж кој е постар од мене 40 години. Сето тоа започна поради бегство од сиромаштијата. Го сретнав додека чував децата во Швајцарија …. Јас не сум ниту грда, ниту глупава.. имам завршено факултет. Имам и магистратура. Заминав отприлика кога титула на „Магистер” во мојата земја престана да важи. Ги собрав сите мои работи, кои без проблем можеше да ги собере во торба што ја купив од Кинезите за само 300 денари. Жената што ме чекаше и беше чудно кога сфати дека тоа е сè што имам. Во таа торба беше сето мое богатство.

Но сега кога ќе погледнам назад, гледам дека бегав од сè што го сакав, дека се „спасив” од сето она по што страдам сега. И тоа боли. Многу. Постојано ги бројам деновите кога ќе се вратам назад. Кога ќе се вратам во мојот роден дом, и ќе го прифатам сето она што моите очи претходно ги бодеше. Тој ми помогна за кредитот на мајка ми, за долгови за електрична енергија во куќата на мојот татко (се разбира, јас сум дете на разведени родители), за погребот на дедо ми, на брат ми за ова и она…

Всушност, поради сите овие проблеми, заминав во Швајцарија за да ги наберам парите од првото дрво. Го најдов тоа дрво. Тоа е цели 40 години постаро од мене. Тој е супер, интелигентен, со став, манири, висок, убав, но стар. Кога ќе се собере сé на се, мојот сопруг ми помогна со вкупно околу 5.000 евра. Сето друго потоа беше мое претерување, бидејќи тој можеше да го спречи мојот слом и затоа што ми се можеше.

Јас се продадов за 5000 евра!

Е до таму е дојдена работата!

И јас не сум единствената која е магистер плус јас сум многу привлечен и тестот вели дека мојот IQ е многу висок. Паднав под притисок на 25, и под притисок на ситуацијата која што ја трпев од првите почетоци на моите когнитивните способности се до тогаш. Има многу девојки со еднакви и повисоки квалитети таму. Тоа место за мене е таму, кај вас. Се омажив во меѓувреме, и моето срце е скршено.

А каква беше свадбата … и она што носев чанта „Кавали” и чевли од Луј Витон… Без оглед на целата ситуација во тој дел од поранешна Југославија, без оглед на тоа дали родителите можеби се разведоа, девојки, ве молам издржете !!! Не се продавајте за документи. Не вреди!

Ќе се каете ако направите како што направив јас. Еве јас сега сакам да се вратам, па дури и годините да ги вратам, но не можам, сега е доцна за мене…