Ги ставила намирниците на подвижната лента, а потоа се случило нешто лошо

Во ред пред касата стоела жена со три деца. Намирниците ги ставила на подвижната лента, но кога отишла да плати се случило нешто лошо. Ник Тејт е млад човек кој работи во Волмарт. Тој е исклучително популарен меѓу клиентите и колегите бидејќи секогаш е многу добро расположен и подготвен да помогне. Но, еден ден се надмина себеси.

Во ред пред неговата каса стоела жена со три деца. Намирниците ги ставила на подвижната лента, но кога отишла да плати се случило нешто лошо. Мајката ја извадила картичката за да плати, но картичката не функционирала. Мајката објаснила дека има нови посвоени деца. Рик ѝ рекол дека е добро. Но, зад неа имаше редица, а клиентите беа многу вознемирени.

Мајката се обидела да ја активира картичката која била наменета за згрижувачки деца, но ништо. Клиентите почнаа да извикуваат зборови на незадоволство. Ник ги погледна нејзините намирници и ја забележа детската формула. Ник рече дека ќе ги покрие трошоците за купување, кои беа околу 60 долари. Mајката беше исклучително благодарна. Таа потоа почна да плачи и рече дека не може да направи ништо како што треба.

Тој и рекол дека тоа не е вистина бидејќи одлично се грижи за згрижувачките деца. Мајката му се заблагодарила и отишла дома со своите деца.
Тогаш шефот на Ник слушнал што се случило и дошол кај Ник. Тој му честиташе за доброто дело. Наскоро веста за неговото добро дело се прошири и тој беше номиниран за наградата Pay It 4ward. Набрзо му биле врачени 400 долари за неговото добро дело. Ник беше многу среќен.

Но, тоа не е едното добро дело што го направи. Во исто време, Ник често патува во Хондурас и работи со деца и води „мисионерски фудбал“. Јасно е дека овој млад човек ги менува животите. Неговата приказна се појави и на Јутјуб, каде што инспирираше многумина да го направат она што тој го направи – споделување добрина и љубов.

Leave a Reply

Your email address will not be published.