Големото срце на едно момче и скромноста на бездомникот: Му ја дал својата картичка и се шокирал колку пари извадил

Дали на бездомник би му ја дале својата картичка и пин код? Повеќето веројатно не би го сториле тоа, но не и овој Британец. Сето тоа го документирал со снимка, на која се гледа како момчето седи во бавча од едно кафуле, вечерно време.

Нему му приоѓа еден човек со брада и тренерка и по краткиот разговор момчето му покажува дека е ОК.

Според коментарите на Фејсбук, бездомникот Кевин му дала парче хартија и го изговара зборот „потврда“. Човекот ја зема потврдата, а брадестиот му ја покажува банкнотата од 20 фунти, а потоа се ракуваат.

Видеото е поставено лани и има огромен број на прегледи. Во описот се вели дека гостин на бездомник му ја дал својата картичка и пинот и му рекол да извади пари за себе.

Видеото докажува дека дека сиромашниот е благодарен и со малку, не сака да биде алчен, додека богатиот сака да зграби што е можно повеќе.