„Господ ни кажува дека треба да го правиме ова“ Решиле да посвојат дете, а потоа добиле обесхрабрувачки вести

„Бог ни кажува дека треба да го направиме ова, и ние ќе го направиме без разлика на се. Посвојувањето е патување кое чини многу, но секогаш има луѓе кои храбро одлучуваат да тргнат на тоа патување за да добијат семејство. Ентони и Ерин Лејни, од Тенеси, како и многу други, решиле дека е време да посвојат дете, но не знаеле колку пари ќе им требаат да издвојат. Посвојувањето може да чини над 30.000 долари, во зависност од околностите. И покрај финансиските пречки, двојката била решена да ја посвои бебето Стела.

Ентони и Ерин неодамна ја споделија својата приказна за посвојување во која Ерин рече дека на почетокот буквално била во солзи откако разговарала со христијанска агенција и дознала колку ќе чини да посвои дете. Но, таа и Ентони беа решени, не се откажуваат од сонот за кој знаеја дека доаѓа од Бога. Погледнете ја приказната за овој пар.

„Одлучивме дека тоа е наш повик“, рече Ерин, „Бог ни вели дека треба да го направиме тоа и ние ќе го направиме без разлика на се Процесот на посвојување не е лесен, а парот, кој веќе има биолошка ќерка, морал да жртвува многу за да ја достигне целта. Ентони и Ерин подигнале заем, но најголемата жртва била нивната одлука да го продадат својот прекрасен дом во кој планирале да основаат сопствено семејство.

„Решивме да ја продадеме куќата“, рече Ерин со солзи во очите додека објаснуваше дека тоа го направиле за нивното семејство да нема уште поголеми проблеми. Сега ова семејство ги воспитува своите деца и започнува нов живот. И покрај предизвиците, тие се пресреќни што ја следеле Божјата волја за нивните животи.

Посвојувањето е долг и скап процес што ретко кој може да си го дозволи. За среќа, постојат различни сајтови и платформи кои помагаат да се соберат средства за посвојување.