Го загубиле мирисот поради Ковид – Немаа поим што се случува во нивната куќа

Родителите го изгубиле сетилото за мирис поради Ковид, со кој се заразиле. Немале поим дека во нивната куќа избувнал пожар. Момчето го спасило семејството од пожар во куќа откако почувствувал мирис на чад и ги предупредил родителите. И благодарение на постапките на најмалите, сите членови на седумчленото семејство се безбедни. Брендон Дал има 2 години и живее во Алвард, Тексас со своите родители и четирите браќа и сестри.

Неодамна избувнал пожар во нивната семејна куќа, но родителите не можеле да го помирисаат чадот од пламенот. Бидејќи биле позитивни на СОВИД-19, го изгубиле чувството за вкус и мирис. Фала му на Бога, Брендон успеал навреме да ги предупреди родителите за пожарот. „Ме плесна по нозете во креветот, кашлаше и ми рече: „Мамо, жешко е. Мамо, жешко“, рече Кајла Дал, мајката на Брендон. „Се свртев. Погледнав и го видов само пламенот на вратата“.

Момчето почувствувало мирис на чад кога неговите родители не можеле. Седумчлено семејство успеало да се спаси неповредено непосредно пред пожарот да ја зафати целата куќа. „Тој го спаси целото наше семејство“, рече Кајла. „Мислам, тој е нашиот мини-херој. „Имавме секунди“, рече тато Нејтан, кој е доброволец пожарникар. „Тоа не е ништо друго освен чудо. Се верува дека пожарот избувнал од грејач на гас лоциран во собата на Брендон. А алармите за пожар во куќата не се вклучија додека семејството не беше надвор.

Даловите моментално остануваат со семејството додека одлучуваат какви чекори да преземат. „Ќе биде долг, тежок пат да стигнеме таму каде што треба да одиме и да ги замениме тие материјални предмети“, рече Кајла. „Но, во исто време, да не беше ангелот чувар на мојот син тоа утро, не знам каде ќе бевме.

Господ да го благослови ова семејство и нивниот херојски двегодишен син додека се борат низ оваа трагедија. За среќа, сите се безбедни и заедно, а заедницата продолжува да им пружа голема помош во овој тежок период.