Го известила татко и дека не сака повеќе да оди во школо – Од него добила лекција која засекогаш ќе ја запамти (ВИДЕО)

Сакала леб без мотика, но се предомислила Една добра стара поговорка вели дека нема леб без мотика, но се чини дека овие модерни времиња на многу деца им всадиле погрешна перцепција за реалноста, односно животот. Меѓу нив има прилично голем број на оние кои веруваат дека можат да дојдат до пари со само малку труд на социјалните мрежи, па оваа средношколка слободно можеше да го извести својот татко дека има намера да го напушти образованието за да снима видеа за TikTok.

Очекувано, шефот на семејството ни најмалку не бил воодушевен од тоа што го слушнал, но сето тоа не завршило со познатото: „Не може“ или „Нема шанси додека живееш под мојот покрив“.

Имено, тој ја однел ќерката Естреља на градилиштето за да види колку напорно подготвува храна, па и овозможил да се обиде да крене вреќа цемент кога училишната чанта и е веќе толку тешка.

И навистина, многу такви чанти треба да се префрлат одзади за да се купи „паметен телефон“, а кога Естреља виде дека не може, замолчи и конечно ја научи лекцијата.

Видете, ова е редовна работа, но е исклучително тешка и не за секого. Овде се потам токму за да ти овозможам да одиш на училиште, за да не трпиш како што јас страдам – ​​и рекол тој.

Иронијата на оваа приказна е што неговата лекција стана хит на тој TikTok, што Естреља ги дочека нејзините пет минути слава на начин на кој не се надеваше.

@susyjimenez0 Hay estrella tienes que hacerle caso a los padres #papas #sabios #cementoolibros ♬ sonido original – Susy Jimenez